Welcome to 'Dartmouth Community College' where a new purpose designed sculptured studio was constructed to signify the schools recent award of Specialist Arts Status.

The project provided a shop window to the most interesting and creative arts projects whilst rejuvinating the existing school entrance.

The key brief from the client was as follows...

  • To work extremely closely with the project Architect and the school to deliver the building on time and within an agreed budget
  • To carry out the work in accordance with CDM regulations
  • The copper roof was a 'must have' whilst the rest of the contract was constantly being reviewed to keep the scheme within budget
  • Complying with the latest Building Regulation requirements

The work consisted of...

  • A traditional block work cavity wall construction with the front elevation being slightly curved to follow the line of the existing road
  • A single ply membrane roof wrapped with a vertical copper fascia
  • Full height powder coated windows to maximise the use of natural light for the students
  • Fixing cedar cladding to the side elevations

 

Click on an image to enlarge it

Snapshots


On the Snapshots page you can find before and after images of many of our projects

Featured Property

Featured Property Image

This Dartmouth hillside property showcases the use of natural materials and excellent attention to detail. Read On to learn more.

Testimonials

It is a pleasure to report how satisfied we are with all the works you have done for us.